Huh, huh. Todella raskas päivä töissä. Viime yönä jäin katsomaan Darkness Falls-nimistä elokuvaa. Leffa kertoi sellasesta astetta pahemmasta hammaskeijusta joka pistää jauhelihaksi kaikki jotka näkee sen naaman. Mutta valoon se ei voinut tulla. Kun vihdoin ja viimein pääsin sänkyyn, olivat elokuvan sankarit matkalla kohti majakkaa. Aikoivat vissiin antaa hammaskeijulle majakan valolla kunnon rusketuksen, ja sitten loppu hyvin, kaikki hyvin. Sankari ja sankaritar saivat toisensa vuosien odotuksien jälkeen ja kaikki oli täyttä siirappia ja rakkautta ja sateenkaaria... Noh, kuitenkin, tarkoitukseni oli tosiaan manata sitä, että kun jäin katsomaan tätä peruskauhumättöä, niin jäipä sitten öunetkin suht lyhyeksi. Varmaan nelisen tuntia tuli zetaa vedettyä. Se on liian vähän, koska olen tottunut nukkumaan sen 12h vähintään. Melkein ikuinen iltavuoro pitää siitä huolen. Aamulla olin rikki kuin alokkaan mieli toisena armeijapäivänä. Sain kuin sainkin raahauduttua työmaalle ja siinä aamu menikin. Yhtäkkiä huomasin, että en ole pirulauta vielä kahvia vedellyt tälle aamulle ja myöhemmin jonkinasteinen uskonnollinen herätys oli lähellä kun hepeneissä hypin pihalle sekoittamaan suussa maistuvaan kahvin makuun aimo annoksen tupakkaa. On se vaan hyvää.
 
Eräs alaiseni, joka ei varsinaisesti ole alaiseni ( vaikea juttu selittää) tuli tänään töihin ja menetin hermoni samantien kun huomasin tämän henkilön. Tämä henkilö ei tajua mitään, ei kuuntele, säätää omiaan, sotkee kaikki paikat ja asiat ja on muuten vain niin totaalinen uuvatti ja vitun idiootti, että tekisi mieli vetää ranteet auki. Kuinka voi olla mahdollista, että tuollaisia ihmisiä on olemassa vielä 2000-luvulla, kaiken tämän huipputekniikan ja älykkyyden kultakaudella? Miten voi vittu olla mahdollista, että joku aikuinen ihminen on elänyt niinkin pitkään kuin noin 40-vuoden ikään, kun on henkisiltä ominaisuuksiltaan lähinna ameeban tasolla? Eikö evoluution pitäis karsia tollaset pois? Voisiko sille siirtää vaikka jonku suht älykkään eläimen aivot tilalle, niin sen kans voisi jopa kommunikoida? Täytyypä viedä kyseinen kaveri eduskuntaan näytille niin saisi Suomeenkin kuolemantuomion takaisin. Tai vaihtoehtoisesti Korkeasaareen. Puuttuva rengas ihmisen ja ameeban välillä... Vittu vieköön.

Meni tämäkin päivä pilalle ihan totaalisesti kun luin Iltapaskan sivuilta, taas "asiantuntijan" kommentteja. Tämä "asiantuntija" on kriminaalipsykologian ja oikeustieteen dosentti Jaana Haapasalo (vai oliko se Haapsalo, well, whatever nevermind). Nyt tämä "asiantuntija", joka tuli tutuksi mm. kommenteillaan ja mielipiteillään että metsästäjät ovat häiriintyneitä sen takia, että metsästävät(?!!), haluaa ettei aseita säilyttettäisi kotona! Mitä vittua? Missäköhän Iltapaskan "asiantuntija",  täti vitun kukkahattutäti sitten haluaisi aseita säilytettävän? Jossain ampumaradallako kontissa? Voin nähdä jo vision siitä, kuinka aseet on nyt hyvässä tallessa kontissa, oikeen vartioituna:
 
Vaihtoehto A)
 
Sielläpä sitten kontin vieressä on joku 1-litran Ford Rieska ja auton ulkopuolella seisoo 18-vuotias lapsivartija tikkari suussa. Ihan voimankäyttövälineitäkin on vyöllä, vittu kännykkäkotelo ja naamassa 25 juuri räjähtämässä olevaa finniä. Kuinkahan paljon tämä saatanan suvihuijari mahtaa sille, että paikalle tulee joku iso paha nahkaliivisetä ja vääntää tämän kesä-esan sormet poikki, nostaa kontin pick upinsa perälle ja kaasuttaa tiehensä.
 
Vaihtoehto B)
 
Kontin luona päivystää poliisipartio. Vittuako niillä muualla tekee mitään, nehän ajaa vaan ympyrää ja pysäyttelee&sakottaa kaikkia autoilijoita jotka puhuu puhelimeen ja ajelee ilman turvavöitä. Ihan hyvin joutaisivat seistä siinä ja vartioida sitä aseilla täytettyä konttia. Ku poliisejakin on työttömänä niin paljon, niin siihenhän niitä vois työllistää. Ai niin, mutta ku ne määrärahat ja poliisivirkojen väheneminen..
 
Vaihtoehto C)
 
Pahat ampuma-aseharrastajat vahtivat itse talkootyönä omia pahoja pyssyjään, jolla ampuvat viattomia luontokappaleita, kuola valuen ja  tappamisen kiilto silmissä. Eihän niiden tarvi seistä ku yks 12h vuoro viikossa ku on niin paljon eri harrastajien pyssyjä siellä kontissa.
 
Tai sitten ei. Tulin siihen tulokseen, että voisinpa esittää Jaanalle pari kysymystä. Jotenkin näin ne menisi:
 
Jaana Haapasalo, mulla olis pari kysymystä sulle:
1. Kuinka monta ampuma-asetta Suomessa on?
2. Kuinka monta ampuma-aseella tehtyä henkirikosta tapahtuu Suomessa vuosittain?
3. Kuinka paljon äskeisen kysymyksen vastaus on suhteutettuna kaikkiin Suomessa tapahtuviin henkirikoksiin, eli kuinka suuri on prosentti kaikista Suomessa tehdyistä henkirikoksista on tehty ampuma-aseilla?
4. Pitäiskö terä-aseet tai kädet kieltää/säilyttää jossain muualla koska suurin osa henkirikoksista tehdään niillä?
5 Pitäisikö alkoholi kieltää Suomessa koska suurin osa henkirikoksen tekijöistä on päihtyneenä tekoa tehdessään?
6. Jos puolustusvoimat on turha ja raaka laitos, oli varmaan Suomen puolustaminen turhaa muutama kymmenen vuotta sitten ja asiat olisi paremmin ku kuuluttaisiin Venäjään tällä hetkellä...
7. Millä vitun planeetalla oikein asut?!?!?!
 
Mitäs sinä Jaana Haapasalo oikein harrastat? Runoutta? Olisiko sinusta reilua, että sinun runokirjojasi säilytettäisiin jossain muualla kuin kotona? Ja ei, runokirjoilla ei ole ikinä tapettu ketään, mutta ei ole suurimmalla osalla aseistakaan. Jos nyt Jaana lopetettaisiin paskanpuhuminen ja kaikki vitun turhat typeryydet. Metsästys, reserviläistoiminta ja kaikki muukin harrastustoiminta on helvetin hyvä asia. Ja se, että joku harrastaa aseita ja on täysi sekopää, täytyisi harrastus lopettaa tai kieltää jo ennen harrastuksen alkua. Mutta mitäköhän vittua se auttaa, että joltain perä-Savon metsissä asuvalta Jartsalta viedään kivääri, ettei Jartsa voi ampua enää hirviä?
 
Ja pelkästään nämä viime aikaiset tapaukset esim. Jyväskylän ammuskelu (mannet ampuivat toisiaan, ovat siis siirtyneet puukoista askeleen kohti edistystä) kertovat vaan pelkästään sitä, kuinka helvetin helposti saa aseita pimeiltäkin markkinoilta. Minulle henk.kohtaisesti on kaupattu mm. rynnäkkökivääriä, haulikoita, käsiaseista puhumattakaan. Ja ei, en ole mikään mafiooso, gangsteri tai muutenkaan syrjäytynyt ghettolapsi. Ihan tavallinen keskiluokkaan kuuluva mies.
 
Se meinasi Jaana unohtua, että kun puhuit taannoin Radio Rockin haastattelussa metsästyksestä, niin haluaisinkin vielä kysyä sinulta, että oletko ikinä ollut metsällä. Tai tiedätkö siitä kulttuurista/harrastuksesta mitään? Minä sain sinun sanomisistasi sen kuvan, että metsästys on sitä, että äijäporukka kokoontuu nuotion ääreen vetämään brenkkua ja ammuskelemaan ja pullistelemaan machojutuillaan. Itse, tosin kovin vähän metsästystä harrastaneena, voin sanoa, ettei tuo pidä paikkaansa muualla kuin amerikkalaisissa punaniska-elokuvissa. Tosin, tietysti, koska olen niin vähän metsästystä harrastanut, en voi asiasta mitään tietää, mutta sinä, Jaana, ilmeisesti olet sitä harrastanut minua enemmän, joten tiedät mistä puhut.
 
Saan Jaana puheistasi sellaisen kokonaiskuvan, että sinusta kaikkien meidän tulisi elää käsi kädessä ja kaikki on yhtä rakkautta ja ihanaa ja mukavaa vain. Hieno idea, muttei taida oikein todellisuudessa onnistua. Oletko Jaana miettinyt, että kautta aikain pojat ovat olleet poikia, tapelleet, metsästäneet ja leikkineet pyssyleikkejä. Ja se, että pojille ei anneta keinoja purkatua, saa aikaiseksi juuri tällaisia tragedioita, kuten esim. Vantaalla, Tuusulassa ja Kauhajoella kävi. Aasinsillalla vedänkin Vantaalla, Myrtsissä tapahtuneen jutun mukaan. Tiedätkö sinä, Jaana, kuinka helposti peruselintarvikkeilla ja kaupasta saatavilla tarvikkeilla saa rakennettua pommin? Itse tiedän. Pitäisikö alkaa kieltämään myöskin erilaisia elintarvikeita, pesuaineita sun muita vastaavia, koska niistä saa rakennettua pommin?
 
Ehkä jos annettaisi poikien olla poikia, tapella ja rymytä ja ei tuputettaisi sitä vitun vaaleanpunaista barbie-maailmaa väkisin heille, ei tällaista tapahtuisi. Koita, Jaana, ymmärtää, että ihminen on vaan tyhmä, vitun eläin. Eläin tappaa. Eläin metsästää. Eläin on vitun raaka ja aivan helvetin julma. Eikä siihen auta mitkään vitun yliopistotutkinnot tai hienot tittelit tai kauniit sanat.
 
Ehkä tässä oli tarpeeksi vuodatusta tälle päivälle. Nyt täytyy lopettaa ku alko vituttamaan niin paljon....