YT-neuvottelut. Tää sana on mun mielestä niin hauska. En yhdessäkään firmassa, jossa on yt-neuvottelut olleet, ole sitä "yhteistoimintaa" nähnyt. Tai on kai se jonkin sortin yhteistoimintaa, kun kaikki alkavat juoruamaan ja puukottamaan selkään omia työkavereitaan. Sitten tulee vaivautunut ilmoitus siltä pöhöttyneeltä teronupiesanahka-look-a-like-pomolta. Sen spede-tukasta varisee hilseet kun tämä alemman johtoportaan taistelija yskäisee ja sanoo matalalla äänellä, että ostit asunnon duunin vierestä turhaan. Itse tosin henkilökohtaisesti ole ikinä joutunut kärsimään lomautuksesta tai potkuista. Olen aina kerennyt lähteä ennenkuin "yhteistoiminta" on alkanut. Hyvä vainu.

Tämä taloudellinen taantuma, jota nyt elämme ja joka on Iltapaskan mukaan LAMASAATANAKONKURSSITYÖTTÖMYYSRAHATLOPPUULAMALAMALAMAKONKURSSI eli lama, on saanut ihmiset aivan hysteerisiksi. Alkakaa kuluttamaan hyvät ihmiset! Nyt kaikki on halpaa ku saippua! Ostakaa kämppä tai auto, lähtekää ulkomaille! Tuhlatkaa! Sillä ne taantumat ja lamat loppuu! Ite kelasin ostaa auton. Oon tietyntyyppistä jo pidemmän aikaa seuraillut ja niiden (vähän käytetty) hinta on tullut 4000e alas! Autoja  tarjotaan jo 0-korolla!! Että autoa kannattaa miettiä!!!

"Ku mä sain potkut ja nyt oon työtön ja ei oo töitä ku on vaan niitä paskaduuneja, ei yhtään maisteridiplomiinsinöörimatemaatikkotutkijamaisteritutkijan-paikkaa..."

Niin. Että paskaduuneja. Mä olen tehnyt/teen näitä paskaduuneja ja olen ollut koko elämäni todennäköisesti keskiverto-ihmistä onnellisempi. Mikä vittu noissa töissä pistää vastaan? Ylpeys? Se, jolla on varaa kieltäytyä töistä tai rahasta, sillä ei ole niistä pulaa. Aika monella ei luulisi olevan varaa kieltäytyä. Valitetaan että ollaan vittu kortistossa mutta ei tehdä töitä. Vittu sinne niin, siivoojaksi vaan. Rahaa se on sekin, mitä sieltä saa. Harvemmin kuitenkin ne maisterinpaprut lämmittää siellä kortistossa ja vielä harvemmin ne pelkät työttömän paperit täyttää jääkapin ja maksaa laskut.

Opiskelu ja koulutus on hyvä asia, vaikkakin itsellä jäi luvut aikoinaan kesken.  Silti olen sen verran pitkälle päässyt, että olisi mukava nähdä ne junttiopettajat ja muut jotka hokivat kuorossa, että "susta ei tuu koskaan yhtään mitään". Nyt voi hyvillä mielin sanoa, että hasitakaa paska. Vedän rahaa parhaimmillaan päivässä sen verran, mitä nämä runkut viikossa. Enkä ole edes "hyväpalkkaisella" alalla. Vaikkei se rahaa mitään ratkaisekkaan. Mutta ei se koulutus ole aina autuaaksi tekevä tai kaikki kaikessa. Itse olen juossut koulutuksissa ja turhan usein, en ole oppinut mitään uutta. Olen miettinyt välillä, että jos menee opiskelemaan niin loppuuko se vitun oma järki ja ajattelukyky jossain siinä lukion ja yliopiston välillä? Nimittäin välillä tuntuu, että jos viitsisi pikkuisen avata omia mielensä solukoita, olisi tajunnut samat asiat jo hyvän aikaa sitten, mitä joku vitun ylipalkattu homokonsultti selittää oikein vittu kiiltävän uudelle fläppitaululle sillä saatanan kalliilla erikoistussilla.  Tai näitä samoja asioita käsittelevät jotku ylipainoiset työelämävalmentajanaiset jossain vitun pirkka-lehdessä piparitaikina-ohjeen vieressä. Tarkoitus ei ollut kuitenkaan väheksyä opiskelleita ihmisiä, vaikkei nämä aina tajua, että työelämä ei mene sen kirjan mukaan. Monen sian joukossa on tosin aina helmiäkin (ai kun keksin huonon puujalkasananlaskun).

Kaikista tyhmin ihmislaji ei ole kuitenkaan nämä opiskelijat. Ei todellakaan. Vaan typerin ihmislaji on ehdottomasti näillä bemareilla, omasta mielestään bimmereillä (mikä vitun sana on bimmeri? Inhokkisanalistalla ehdottomasti ikuinen ykkönen...) ajavat, hieman ylipainoiset blondilla lippatukalla varustetut, paskasissa ex-trendifarkuissa, tennareissa ja ihan vitun paskasessa college-paidassa kulkevat vitun trukki -ja rekkakuskit. Ai saatana, että tällaisen ihmisen kanssa on mukava olla samassa huoneessa. Arvatkaapa, kuinka paljon löytyy yhteiistä juteltavaa, tällaisen Mensan puheenjohtajan kanssa ja kuinka vitusti kiinnostaa ku kaaniasta meni 2 ja 9 vaihteen välistä dängdängrängräng-vaihde vituiksi ja piti ryömiä sillä Kaanilalla se mäki ylös ja takana oli 150 kilometriä letkaa, kaikki porsseja ja yhtäkkiä ne kaikki lähti ohittaan vasemmalta ja oikeelta ja yltä ja alta ja vastaan tuli venäläinen mersunrekka ja sillä oli kyydissä tsernopylin ydinreaktori ja se oli räjähtää mutta onneksi tää vitun ainstain sen ihan vitun ruman lippatukan kanssa sai käännettyä kaanian niin hienosti, että kaikki pääsi ohi ja kotiin ja pelastui ja miten se hetki oli oikeesti vaarallinen ku tää ainstain puhu samaan aikaan puhelimessa ja neuvoi se kaveria Jaria, että miten  se vaihtaa siihen vitun bimmerriin jonku vitun turpoahtimen ja lastun sinnejonnekki ja siihen autoon tulee ehkä joku yks vitun hevosvoima lisää ja sitä ei edes vittu huomaa, vaikka ajaisit sillä vitun bimmerillä saatana tuhat kilometriä suoraa tietä!

Voi herranjumala sentäään. Nyt lähen ulos koirailemaan ja sitten töihin.